Συχνές Ερωτήσεις

 

Εν συντομία η εξοικονόμηση ενέργειας, μειωμένη συντήρηση, χαμηλό κόστος λειτουργίας, η ταχύτητα της κατασκευής και η αντοχή στο πέρασμα του χρόνου είναι μόνο μερικά από τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ο συγκεκριμένος τρόπος κτισίματος.
70% όλων των νέων ανά τον κόσμο σπιτιών χτίζονται με ξύλινη κατασκευή.

Ο χρόνος κυμαίνεται ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα της κατασκευής την οποία θα ζητήσει ο πελάτης. Συνήθως για κατοικίες των 150-200 τετραγωνικών μέτρων, ο χρόνος ολοκλήρωσης τους είναι γύρω στους 5-6 μήνες. Πάντα εννοείτε αυτό θα εξαρτηθεί εξ ολοκλήρου από την ταχύτητα με την οποία εσείς θα είστε σε θέση να προχωρήσουμε το έργο μπροστά.

Το ξύλο το οποίο είναι η σημαντικότερη πρώτη ύλη που χρησιμοποιείτε για την κατασκευή του σκελετού είναι οικολογικό από ανακυκλώσιμο κατασκευαστικό υλικό και δεν επιβαρύνει το οικοσύστημα κατά την παραγωγή και την κατασκευή.
Τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για την συντήρηση της οικοδομικής ξυλείας δεν περιέχουν χημικά φορτία και βοηθούν στην προστασία του περιβάλλοντος με τη μείωση των επιβλαβών εκπομπών στην ατμόσφαιρα.

Σύμφωνα με μελέτες, το ξύλο είναι 9 φορές πιο μονωτικό από το μπετόν, 700 φορές από το σίδηρο και 2000 φορές πιο μονωτικό από το αλουμίνιο.
Το ξύλο σαν κακός αγωγός θερμότητας και ηλεκτρισμού που αποδεδειγμένα είναι από τη φύση του, παρέχει άριστο επίπεδο Θερμομόνωσης. Η χρίση του ξύλινου σκελετού σε συνδυασμό με υλικό μόνωσης των κενών καθιστά την κατασκευή ζεστή τον Χειμώνα και δροσερή το καλοκαίρι επιτυγχάνοντας χαμηλό κόστος Θέρμανσης και κλιματισμού.

Υπολογίζεται ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα της κατασκευής, τα υλικά και την πολυπλοκότητα του σχεδίου της.
Επικοινωνήστε μαζί μας για να λάβετε την προσφορά μας για την δική σας κατασκευή.
Εγγυούμαστε να κρατήσουμε τις τιμές της προσφοράς μας για 3 μήνες από την παραλαβή της.

Η συντήρηση στις εξωτερικές όψεις ποικίλει ανάλογα με τις επιλογές που θα κάνετε στα υλικά. (Τουβλάκι, τούβλο με σουβά, πέτρα).
Ο γενικός εξοπλισμός του σπιτιού θέλει μια φυσιολογική συντήρηση όπως τα συμβατικά σπίτια (Υδραυλικά, ηλεκτρολογικά, κουζίνες, βάψιμο εσωτερικά), ανάλογα με τη χρήση.

Όχι. Η κατασκευή μπορεί να επενδυθεί εξωτερικά με τούβλο (και με τρία χέρια σουβά), τουβλάκια, ή πέτρα.

Σε περίπτωση που δεν έχετε αρχιτέκτονα, μπορούμε να σας παραπέμψουμε σε αρχιτέκτονες που συνεργάζεται η εταιρεία μας.

Μπορείτε πολύ εύκολα να κάνετε επέκταση ή αλλαγή στη κατασκευή.

Η απάντηση είναι «ΝΑΙ».
Τα ξύλινα κτίρια έχουν χαρακτηριστεί αποδεδειγμένα σαν τα πιο ασφαλή αντισεισμικά κτίρια λόγω του ότι το ξύλο εκ' φύσεως έχει μεγάλες αντισεισμικές ιδιότητες.
Το ξύλο παρουσιάζει υψηλή αντισεισμική συμπεριφορά εξαιτίας της αντοχής του σε σχέση με το βάρος του και της ελαστικότητας του. Επιτρέπει την απορρόφηση της σεισμικής φόρτισης στις συνδέσεις των στοιχείων του σκελετού. Ενώ σε ένα συμβατικό κτίριο ο οπλισμός του σκυροδέματος μετά από περίπου πενήντα χρόνια ενανθρακώνεται και χάνει την αντοχή του, καθιστώντας το ευάλωτο σε περίπτωση σεισμού.

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι το ξύλο μπορεί να αντέξει στο πέρασμα του χρόνου. Απόδειξη τα μεγάλα σε ηλικία δέντρα. Ακόμα και μετά την κοπή τους αντέχουν χιλιάδες χρόνια χωρίς να διαβρωθούν.
Να θυμάστε ότι η ξύλινη κατασκευή χρησιμοποιείτο για αιώνες και υπάρχουν πολλά παραδείγματα από σπίτια που χρονολογούνται από τον 12ο αιώνα. Αυτές οι κατασκευές δεν είχαν καν το όφελος της επεξεργασίας που γίνεται σήμερα για προστασία και συντήρηση (εμποτισμένα με φάρμακο για αποφυγή διάβρωσης από ζώντες οργανισμούς).

Σε αντίθεση με τις πεποιθήσεις κάποιων ανθρώπων, η ξύλινη κατασκευή αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες (π.χ. φωτιά).
Να φοβάστε όσο και για τη συμβατική κατοικία ίσως και λιγότερο, δεδομένου ότι σε μια πυρκαγιά ένα συμβατικό σπίτι κινδυνεύει με μη αναστρέψιμη ζημιά καθώς αναπτύσσονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες, το τσιμέντο γίνεται σκόνη και ο οπλισμός του κτιρίου διαστέλλεται. Αντίθετα σε ένα ξύλινο σπίτι δεν αναπτύσσονται τόσο υψηλές θερμοκρασίες και ακόμα αν καταστραφούν κάποια τμήματα μπορούν να αντικατασταθούν. Επιπλέον η εξωτερική επένδυση με τοίχους από τούβλα, μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο προσέγγισης της φωτιάς από έξω. Η εσωτερική επένδυση του ξύλινου σκελετού με γυψοσανίδα και η χρήση του πετροβάμβακα για μόνωση (Άκαυστα υλικά) μειώνουν επίσης τον κίνδυνο εξάπλωσης της φωτιάς από εσωτερική πηγή.
Οι μελέτες για την κατασκευή κατοικιών με ξύλινο σκελετό γίνονται με τέτοιο τρόπο, ώστε να ανταποκρίνονται στις αυστηρότερες προδιαγραφές σχετικές με την πυραντίσταση.

Ναι, οι σύγχρονες ξύλινες κατασκευές απολαμβάνουν καλύτερα τις ακουστικές ιδιότητες μόνωσης από ότι τα συστήματα τοιχοποιίας ή χάλυβα λόγω του ότι επενδύονται με ειδικά υλικά που τοποθετούνται τόσο στα χωρίσματα των δωματίων, όσο και στα πατώματα.

Για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε την κατασκευή, η οικοδομική και πολεοδομική άδεια είναι απαραίτητες.

Με την ολοκλήρωση της οριστικής σας μελέτης (των αρχιτεκτονικών σχεδίων, ηλεκτρολογικής μελέτης κτλ), μας τα παρουσιάζετε και εμείς με την σειρά μας κοστολογούμε το έργο.
Μπορείτε ως επίσης να αποταθείτε κοντά μας νωρίτερα (στα προκαταρτικά σχέδια) για να σας συμβουλέψουμε για τυχών εισηγήσεις ή ακόμη και για εκτίμηση της τιμής.

Θεωρούμε ότι ο κάθε πελάτης έχει διαφορετικές ανάγκες, απαιτήσεις και όνειρα για το πώς θα είναι η κατοικία του. Γι' αυτό εμείς είμαστε ευέλικτοι και μπορούμε να αποπερατώσουμε οποιοδήποτε σχέδιο μας ζητηθεί μέσα σε λογικά πλαίσια πάντοτε.

Ακόμα και μετά το πέρας της ολοκλήρωσης του έργου και στο πλαίσιο του "after sale service" είμαστε πάντα στην διάθεση του πελάτη μας για το ότι χρειαστεί.

 

 

 img faq

Copyright © 2015-2017 | Powered by OnCyprus